praktijk

roos greve

DIAGNOSE


Eerste afspraak

Tijdens het eerste bezoek wordt een uitgebreide anamnese afgenomen, hierbij worden er een aantal vragen gesteld. Zo kan ik goed inschatten of ik iets voor u kan betekenen.

Er zal wat extra informatie gegeven worden  over de behandeling die na de diagnose zal plaatsvinden. Ook is er tijd voor advies op het gebied van beweging, ademhalingstechnieken, therapeutische oefeningen en voeding.

Verwijzing huisarts?

Voor een behandeling heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

 

TUINA

Tuina betekent letterlijk “duw en grijp” (tui=duw, na=grijp). Tuina is een medische massage die een duidelijke diagnose als uitgangspunt heeft. Ze omvat een complex scala aan massagetechnieken die naar gelang de constitutie van de patiënt en de bestaande klacht(en) gekozen en toegepast worden.

Net als bij acupunctuur werkt Tuina op meridianen (energiebanen die door ons hele lichaam lopen) en acupunctuurpunten. Het is zowel een preventieve als een op genezing gerichte behandeling en is zeer effectief bij acute en chronische pijn.

CUPPING

Bij cupping worden er kopjes (van glas of plastic) op de huid geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Ze zuigen zich krachtig aan de huid vast waardoor afvalstoffen makkelijk worden afgevoerd en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. 


Cupping wordt ingezet om pijnlijke spieren te behandelen met name in de nek, de schouders of de rug. Het doel van cupping is om de circulatie te verbeteren en pijn te verlichten.


Na de behandeling zijn er rode plekjes zichtbaar  op de plek waar de cups hebben gestaan. Zodra de verkleuring is verdwenen, kan de procedure worden herhaald tot de pijn over is.

GUASHA

Gua betekent letterlijk ‘schrapen’ en sha betekent ‘zandkorrels’. Dit verwijst naar de rode vlekjes die zichtbaar worden op het lichaam, daar waar de energie gestagneerd is.

Het is een zeer effectieve techniek waarbij er met een platte steen intensief over de huid wordt gewreven met als doel afvalstoffen op te verwijderen.

Guasha activeert de zelfhelende kracht van het lichaam en heft blokkades op. Daar waar blokkades zitten kunnen er rode vlekken ontstaan die na enkele dagen weer verdwijnen.

Gemaakt met Berta.me

Roos Greve ©